Tentang diri

Bismillahirrahamnirrahim

ALHAMDULLILAH.

Dilahirkan pada 29 Nov 1987. Graduan daripada Universiti Pendidikan Sultan Idris dalam jurusan Pendidikan Sains (Kimia). Sekarang dalam usaha menyiapkan ijazah Med. Admin Education Di Universiti Putra Malaysia.  Dalam masa yang sama sebagai guru sepenuh masa.  Sentiasa berpegang kepada “cukuplah mati sebagai motivasi”. Salam ukhwah.

hubungi saya : nurha_nis@yahoo.com

Advertisements
37 Comments

37 thoughts on “Tentang diri

  1. Assalamualaikum……
    first time masuk blog sahabatku…A…
    satu coretan n idea yang menarik untuk dikongsi bersama..
    Teruskan perjuanganmu..moga pena-pena ini mampu menggugat n mmberi hidayat kpd makluk bernama manusia..
    Hidayat dari Allah..ttp kita mampu memilikinya jika kt berusaha n berdoa kpdNy..
    Em..sblm komen brakhir..siapakaH Puan empunya blog ini..
    hehehe( satu galakkan sbnrnya u tulis sdikit psl pengenalan diri…)
    Ok…Jazakumullahu khoiro Jaza’..
    Teruskan perjuangan..UniTe4IslaM

  2. blog ini banyak info menarik tentang pandangan penulis blog tentang isu semasa. teruskan usaha menjana pemikiran mahasiswa:)

  3. ASSALAMUALAIKUM, salam ukhwah dan salam mujahadah, rakan2 dijemput melayari blog saya di : abizafi.blogspot.com

  4. apa pekembangan upsi skrg?? hope page ni dpt menjadi sumber rujukan.

    ingat lagi masa PRK.
    ditekan minda, hati x mati..respek!!

  5. salam n peace to u..
    “cukuplah mati sebagai motivasi”
    betul2, stuju sangat..memang bila ingat mati, kita akan terangsang untk buat baik sbab kita tahu bila2 masa Allah boleh ambil nyawa kita..
    by d way , salam kenal ya…
    tq

  6. salam.fifat baru bkesempatan tgk blog qilah.. alhamdulillah mantap sahabat ana yang sorg ni..mpp rupanya.. erm fifat kat umt sama la dgn qilah sains kimia tapi xdela pendidikan kat dpnnya..insyaALLAH bln 7 nie grad.rindu jgk kat qilah..insyaALLAH nnt kalu jadi reunion pi batch kita, kita jmpa na… wassalam.

  7. salam. minta kebenaran untuk letak blog ni dlm list pautan saya. dah letak dah pun, sory tak minta izin dulu.tapi baru je. salam perjuangan.

    aku bah

  8. salam,

    saya izinkan saudari untuk mengambil foto-foto tu biarpun tak seberapa. biasa-biasa saja lightingnya.

    “cukuplah mati sebagai motivasi” -perkataan baru yang saya belajar hari ini. saya sangat setuju dan saya sangat suka.

    teruskan perjuangan..

    • salam, dr syairah, ana harap moga tautan ukhwah yang terjalin akan terus kekal selamanya biarpun tidak pernah bertemu. Setiap gerak kerja sahabat-sahabat yang telah pergi menjadi inspirasi buat sahabat-sahabat yang masih tinggal. moga-moga kita berjaya meraih syurgaNYA. ameen.

  9. Salam sayang kak! alhamdulillah adik dapat publish blog sendiri! mitak izin link blog kak kat adik pyer ( dah buat baru mtk izin)

    ~yang merindui kak, Adik Pah

  10. sy plak nak lulus semua subjek yang sy ambik,tapi sy mlas ckguu..,tu pun skdr nk lulus je.cikgu bagilh motiwasi skt ko sy

  11. salam kak aqilah..saya selalu baca ruagan coretan siswa/i kat majalah I..akak selalu jg ntr..slm ukhuwwah..slm perjuangn buat bakal murabbi ummh..

    • W’salam wbt. Selamat datang ke blog akak dik. Dah lama sangat akak tak tulis pada majalah, sudah semakin tua, majalah perlukan golongan-golongan muda seperti che wan pula untuk menulis. Apa-apapun terima kasih sudi menjengah. Doakan akak untuk terus istiqamah. 🙂

  12. Assalamualaikum……first time masuk blog sahabatku…A…satu coretan n idea yang menarik untuk dikongsi bersama..Teruskan perjuanganmu..moga pena-pena ini mampu menggugat n mmberi hidayat kpd makluk bernama manusia..Hidayat dari Allah..ttp kita mampu memilikinya jika kt berusaha n berdoa kpdNy..Em..sblm komen brakhir..siapakaH Puan empunya blog ini..hehehe( satu galakkan sbnrnya u tulis sdikit psl pengenalan diri…)Ok…Jazakumullahu khoiro Jaza’..Teruskan perjuangan..UniTe4IslaM
    +1

  13. slm…kak, juz terjumpa blog ni..sebab same kita same..sy bakal cikgu gak..semoga terus menulis sbg pemberi smgt kpd bakal cg spt sy..slm ukhuwah..

  14. slm…kak, juz terjumpa blog ni..sebab name kita same..sy bakal cikgu gak..semoga terus menulis sbg pemberi smgt kpd bakal cg spt sy..slm ukhuwah..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s