Denai Panjang Meniti Usia

Bismillahirrahmanirrahim

Alhamdullilah

Kebiasaannya pada bulan 7, paling ramai individu dalam keluarga saya menyambut ulangtahun kelahiran. Bermula dengan adinda tersayang, adik, kekanda kak ngah dan juga anakanda saudara tercinta Hawa.

Biarlah sedikit ruang ini saya titipkan sesuatu buat mereka.

Dan masih belum terlambat untuk saya ucapkan selamat hari lahir untuk adik, angah dan hawa. Doa saya mengiringi kalian, sentiasa bersyukur kepadaNYA atas nikmat usia yang diberikan. Benar, setiap hari usia kita bakal bertambah, dan ianya ibarat mutiara yang tiada galang ganti lagi.

Pesan buat insan-insan yang teristimewa, sentiasa hiasi usiamu dengan iman bersulam taqwa, agar kemudiannya kita sempat mengucup haruman syurgawi.

Denai panjang masih perlu dilalui dalam meniti usia yang mendatang. Semoga panasnya ujian dan cabaran tidak menggugah iman, malah menjadi batu loncatan membentuk peribadi unggul sebagai hambaNYA yang menjadi bidadari dunia dan juga ratu disyurga.

Untuk adik, semoga menjadi anak yang solehah, permata hati bonda dan ayahanda tercinta dan kejayaan sentiasa mengiringimu.

Angah, semoga terus sabar menjadi ummi, isteri dan anak yang baik buat mak dan abah. Terima kasih atas sokongan yang tanpa syarat.

Hawa, anak comel ummi dan abah, moga terus mekar menjadi puteri yang membahagiakan kami semua.

Ameen, doaku sentiasa mengiringi kalian. Insya-allah. Selamat Hari Lahir!

Advertisements

4 thoughts on “Denai Panjang Meniti Usia

    • Nak terbang ke mana jaa? nantilah this year kita plan untuk pergi melancong tempat lain pulak, at least boleh terbang guna MAS atau Air asia.:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s