Hawa comel

Bismillahirrahmanirrahim

Semalam mak teh main dengan hawa, hawa sihat lagi
.
Sebelum mak teh balik, mak teh sempat tidurkan hawa.

Hawa gelak lagi dengan mak teh masa kita main sama-sama.

Kenapa hari ini hawa sakit.

Allahurrabi.

Sedih mak teh tengok gambar hawa terlantar di katil hospital.

Tangan kecil hawa berbalut. Masuk air.

Mesti hawa sakit. Hidung pun masuk tiub.

Mak teh tak boleh nak temankan hawa, tolong ummi hawa jaga hawa.

Hilang senyum hawa.

Hawa suka buat mulut kiut.

Kali ini semua orang sedih bila tak dapat tengok muka, mulut kiut hawa.

Hawa kena cepat sembuh, merangkak jauh-jauh.

Boleh main dengan abang adam, ummi, abah, wan, atok, maksu.

Semua orang sayang hawa.

Mak teh cuma boleh doa dari jauh.

Hawa kena cepat-cepat recover, boleh balik, boleh main dengan semua orang.

Allah sayang dekat hawa, sebab tu Allah bagi hawa sakit.

Mak teh tahu hawa kuat semangat, sebab tu bila merangkak hawa asyik cuba nak berdiri

Hawa sabar ye sayang

Mak teh doakan hawa sentiasa.

Moga hawa cepat sembuh.

Yang sentiasa merindui hawa,

mak teh

Advertisements

6 thoughts on “Hawa comel

  1. moga hawa cepat sembuh..
    sedih sungguh makteh dia..
    jgn risau2 ye..
    sy faham..anak2 sedare sy pom sokmo masuk wad waktu kecik..
    adik sy pom penah masuk wad..
    sy pom penah masuk wad waktu kecik,
    waktu tu abg long ingat sy dah meninggal sbb muka sy biru..mcm dah xde..gelabah sungguh abg long waktu tu..(menurut cerita abg long)
    insyaAllah hawa makin baik..jgn risaau2 deh(^_^)
    dah beberapa kali jmp hawa, adam dan opie tp still susah nak cam muka..
    mmg kritikal sy bab cam muka org ni..susah ngat nak cam dn ingat muka.

    • jaa, bila baca komen awak ni, saya senyum balik. this is what we called sydrom ‘homesick’ tak habis lagi. di sekolah pun teringat nak balik rumah. 😦

      • awok ke sokmo gelak kalu jupo sy..hehe..tp hawa ok ngan sayo hari tuh..kiranyo lulus la sy..hehe..

        Mak teh homesick jgn la..alala..ciannya..

        “mak, org ckp mak nampak muda la”
        “apa nis?”
        “org ckp mak cik nampak muda”
        ” ye ke??Alhamdulillah”

        haha..awk ingat dialog ni??nakal la mok awk..

        soalan ceput emas amir (anak abg ngah sy) kat saya

        “ciksu, nape wrna mrah(inai) kat kuku maksu dah sket”
        “sebab, ciksu xkawen lg”
        “ciksu, sape jd ayah su?”
        *sy xdok jwpan..menggaru2 ditempat y tak gatal..amir2

        just nak bg awk gelak (^_^)..

  2. Salam..anak sedara akak pn masuk wad 2 org br ni…sbb pneumonia…demam yg berlarutan..sebab dorang tak mau mkn ubt, DR terpaksa masukkan dlm wad…Alhamdulillah, skrg semua dah sembuh…hehe..biasa la tu, Allah nak uji die n insan2 sekeliling die..insyaAllah,Hawa akan cepat sembuh…jgn sdh2 ye….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s