Halatuju selepas bergraduan

ALHAMDULLILAH

Bismillahirrahmanirrahim

Dengan kesempatan dicelah-celah kesempitan yang ada, saya masih punya ruang untuk menulis. Hampir seminggu saya meninggalkan blog. Minggu ini saya yakin, mahasiswa/i berdepan dengan minggu penghantaran assingment, kuiz dan juga pelbagai pelaksanaan program.

Pertamanya, apabila melihat kepada jadual peperiksaan yang sedia padat, saya menerima banyak aduan daripada mahasiswa/i dan saya kira masing-masing telahpun mengambil langkah sepatutnya dan keputusan untuk draft kedua akan keluar tidak lama lagi.  Memandangkan pada kali ini, bahagian peperiksaan banyak menerima aduan, maka ianya mengambil sedikit masa untuk diproses.

Yang kedua, berhubung dengan isu pendaftaran kursus. Mahasiswa/i diberi masa oleh bahagian pendaftaran untuk mendaftar pada tarikh yang ditetapkan biarpun ada juga yang gagal berbuat demikian. Sungguhpun begitu, untuk mahasiswa/i yang punya alasan yang kukuh, semua langkah penyelesaian telah saya berikan dan diharapkan dapat membantu dalam menyelesaikan pendaftaran kursus masing-masing.

25 Mac 2009

Taklimat ‘Halatuju selepas bergraduan’

 sdc10520

Biro Akademik & Kerjaya Majlis Perwakilan Pelajar sesi 2008/2009 dibawah unit penyelidikan dan saudara Muhammad sebagai pengarah telah berjaya menganjurkan program taklimat ‘Halatuju selepas bergraduan’. Kehadiran seramai 230 orang merupakan petanda awal bahawasanya mahasiswa/i sememangnya punya perancangan untuk menerusakan pengajian diperingkat master ataupun PHD selepas sahaja tamat ijazah pertama.

Itu juga yang saya pasakkan daripada awal penganjuran program ini. Seharusnya pendidikan itu perlu diteruskan sehingga ke peringkat yang lebih tertinggi. Dengan kerjasama yang baik daripada IPS, kehadiran dekan Prof Omar diharapkan mampu memberikan suntikan baru kepada semua mahasiswa untuk terus mengorak langkah dalam bidang akademik masing-masing.

sdc10493

InsyaALLAH, program-program yang bersifat penerangan seperti kali ini akan diteruskan jika kita punya kesempatan waktu kelak. Jutaan terima kasih untuk semua warga Biro Akademik & Kerjaya MPP UPSI sesi 2008/2009 di atas kerjasama yang cukup cemerlang. Hanya Allah yang mampu membalas jasa baik kalian.

‘Transform with knowledge’

NUR AQILAH HANIS BT MOHD YUSOFF

Exco Akademik & Kerjaya MPP sesi 08/09

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s