Halaqah Rakan Surau Lajnah Ekonomi

Bismilahirrahmanirrahim

ALHAMDULLILAH

Dalam mencari kesempatan dalam kesempitan yang sedia ada, saya dan sahabat saya selesai mengadakan halaqah terakhir kami bagi lajnah ekonomi Rakan Surau Arrashidin untuk semester ini.

Halaqah yang pada mulanya agak sukar dijalankan pada awalnya dek kerana tuntutan-tuntutan hal yang lain sedikit sebanyak menimbulkan bolak balik dalam hati ini.

Pengisian ringkas yang cukup terkesan.

Sedikit muhasabah.  Dalam kita menyampaikan risalah kebenaran, tidak dapat tidak akan timbul sedikit peraaan malu, takut dan risau dicemuh oleh masyarakat sekeliling. Itulah perasaanya bila kami diberi tugasan untuk menyampaikan risalah edaran mengenai aurat, couple, dan budaya yang tidak sihat kepada ahli-ahli penghuni Khar. Namun, atas dasar tanggungjawab dan sayang kepada rakan-rakan kita disekeliling, risalah kebenaran itu harus disampaikan juga. Pelbagai reaksi saya terima. Ini juga tanggungjawab kita kepada seorang muslim yang lain. Semoga diri kita terus diberi kekuatan untuk menyampaikan yang benar.

Di kesempatan ini saya rakamkan ucapan terima kasih kepada ahli rakan surau lajnah ekonomi ar-rashidin ( Cikgu Najib selaku ketua yang baik, Abu Handzalah, Farid, Rafini, Jannah, Nasuha, Azimah, Azwani, Mariyah, Ummi) atas komitmen yang cukup baik pada semester ini. Diharapkan kita semua sentiasa istiqamah dalam meneruskan halaqah pada masa-masa akan datang.

P/s : Hari sabtu bakal diadakan jamuan hari raya rakan surau ar-rashidin.

Advertisements

4 thoughts on “Halaqah Rakan Surau Lajnah Ekonomi

  1. Assalamualaikum..
    insyaAllah, u sem dpan qilah la yg akan menjd pengerak n nadi utama u menghidupkan halaqah kalian..
    hheheh..sem dpan, c.naj da xd..xd org nk push da..Oleh demikian, qilah la yg kena push diri supaya halaqah ini sentiasa hidup..Wassalam

  2. Tahniah atas kejayaan anda dlm PRK..moga-moga revolusi yg saudari perjuangkan dalam manifesto berjaya dilaksanakan..InsyaAllah..Berdasarkan pengalaman serta pelaksanaan yang saudari lakukan cukup mbuktikan kredibiliti saudari..namun harus di ingat satu perkara di dalam apa jua perkara,tidak ada yang semudah kita sangkakan.yang penting,kita mesti kuat dan sentiasa dekat dengan pencipta..akhir kata dari sy.smoga bjaya memacu perubahan…

    ideologist_student

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s